Hogyan válasszunk egy elektromos gyermekautót

Menjen kirándulni a gyerekekkel stílusosan. Vigye el őket a saját elektromos autójukkal. Lehet BMW, Land Rover, Audi, Mercedes vagy Hummer. A gyerekeknek szánt elektromos autók hódítanak a játékpiacon, mi pedig tanácsot adunk, hogyan ismerkedhetsz meg velük. Válassza ki a megfelelő babaautót kis vezetőjének.

TARTALOM:

  1. Az autók jól ismert márkák hasonmásai
  2. Egy üléses vagy elektromos autó két gyerek részére
  3. Motorteljesítmény és 4 kerék hajtás
  4. Műanyag kerekek vs. kényelem az EVA gumikerekekkel
  5. Az elektromos autó biztonsága és sebessége
  6. Játékautó felszerelések és tartozékok
  7. Alkatrészek elektromos autókhoz
  8. Valami különlegeset keresel?

Ültesse le kényelmesen a gyerekeket, és induljon el a városba vagy a természetbe. Az elektromos autók kínálata folyamatosan bővül, így nem okoz gondot egy elegáns sportautót találni egy délutáni bevásárláshoz, vagy egy erős 4x4-es elektromos autót a természetbe való kirándulásokhoz. A probléma az lehet, hogy megtaláljuk a megfelelőt vagy a valós véleményeket.

A játékautókat egy pedál és a kormány segítségével közvetlenül az ülésből lehet vezetni. Egy szülő is lehet sofőr. Ez pedig a távirányítónak köszönhető, amely minden játékautóban megtalálható. A játékautók túlnyomó többsége maximális sebessége, körülbelül olyan gyors, mint a gyaloglás, és fel vannak szerelve biztonsági övvel. A puha üléseken és puha kerekeken való biztonságos és kényelmes utazást a zenepanel teszi különlegessé, ahol a gyerekek dalokat és meséket hallgathatnak. Nézzük meg közelebbről az elektromos autók típusait és felszereltségét.

 

Az autók jól ismert márkák hasonmásai

Nem csak a kisfiúk álmodoznak a tökéletes autóról. Ha a luxus- vagy legendás típusú autók valamelyikét szeretné megvásárolni, a kis változata minden bizonnyal megteszi.

  • BMW elektromos játékautó - A német autógyártó gyöngyszeme melyek között megtalálható a kabrióktól kezdve a retro változatokon át a klasszikus, erős, csiszolt verdákig. A legnépszerűbb a BMW X6 elektromos autó. 5 színben vásárolhatod meg. A BMW egyik luxusautójának sportos változata a BMW I8 elektromos autó. Ez egy karcsú és stílusos kabrió lapos testtel, amely kicsiben és élethű méretben is ragyog.
  • Mercedes elektromos játékautó – A Mercedes Benz márka babakocsik széles választékát kínálja. A személyautók, például a Mercedes GLA vagy a Mercedes AMG mellett gyerekautókkal, például teherautóval is megjelentek. A Mercedes Actros elektromos játékautó gyerekeknek egy klasszikus teherautó, amellyel a kis kamionos az utcára szállhat.
  • Audi elektromos játékautó – Ahogy a felnőttek beleszerettek az Audi TT megjelenése után, úgy a gyerekek is beleszerettek egy ugyanolyan típusú elektromos játékautóba. Az Audi TT elektromos autót közvetlenül az Audi engedélyezte, és megvásárolható fekete, fehér, sárga, kék és piros színben. Az Audi másik felejthetetlen modellje az Audi R8 elektromos autó. A Spyder modell nagy EVA kerekekkel és polírozott bevonattal áll rendelkezésre. 
  • Elektromos VW játékautó – Ettől a márkától a Volkswagen Beetle játékautó kapható.
  • Land Rover elektromos játékautó – A Land Rover luxusmárka is több miniatűr modellré zsugorodott. Például a gyerekeknek szánt Land Rover Evoque elektromos autót lányos rózsaszín változatban is megrendelheti.

Egy üléses vagy elektromos autó két gyerek részére

 A legtöbb elektromos játékautó egy utasra számít. Ha két gyereket szeretne elvinni az autóban, vagy akár csak elmenni velük egy körre, akkor csak a megfelelőt kell kiválasztania. Részletes információ az elektromos játékautó két gyermek számára cikkben található.

  • Nézze meg a teherbírást – ha a játékautót csak egy gyermek számára szánják, a teherbírása 30 kg körüli. Ha két vagy nagyobb gyereknek szeretne elektromos autót, annak teherbírása legalább 50 kg körül legyen. Ha egy játékautó teherbírása meghaladja a 100 kg-ot, gyakran olyan változatról van szó, amely lehetővé teszi a szülői felügyeletet közvetlenül az autóban.
  • Ne tévesszék meg a képek - Ne a képek alapján válasszon két gyereknek játékautót. Egyes modellek háttámlája vizuálisan két részre van osztva, azonban csak egy ülés van benne.
  • Méret – Ellenőrizze a játékautó méreteit is. A szokásos játékautók körülbelül 120 cm hosszúak és 60 cm szélesek. Ha az elektromos autó kétüléses, az autónak körülbelül 100 cm szélesnek kell lennie. 

Motorteljesítmény és 4 kerék hajtás

  • Egymotoros játékautó – Egy ilyen játékautónak meghajtása az egyik hátsó keréknél van. Vigye sík és szilárd felületekre.
  • Kétmotoros játékautó – Ennek már mindkét hátsó kerekénél van motor, így könnyebben felkapaszkodik (kb. 10°-ig) vagy kavicsos utakon és gondozott pázsiton is alkalmazható.
  • 4x4 elektromos játékautó – Nagyon erős, és nagyobb kihívást jelentő terepen vagy meredekebb emelkedőkön is alkalmas. Idősebb gyermekek számára is ideális.

A játékautó leírásában különböző motorteljesítmény értékeket találsz. Az ilyen típusú játékok szokásos teljesítménye motoronként 45 W. Vagy 30W több motor esetében.

Műanyag kerekek vs. kényelem az EVA gumikerekekkel

Az anyag, amelyből az elektromos játék kerekei készülnek, elsősorban az élettartamuk szempontjából fontos, és attól is függ, hogy milyen felületen fogják a leggyakrabban alkalmazni.

  • Műanyag kerekek – a klasszikus műanyag kerekek kevésbé igényes felületekre alkalmasak. Olcsóbbak, de rövidebb élettartammal kell számolni, és egyenetlenség esetén kevésbé rugalmasak.
  • EVA kerekek – az EVA habból készült kerekek puhák, rugalmasak és egyben nagyon tartósak. Garantálják az egyenetlenségek kényelmesebb kezelését, és hosszabb élettartammal is rendelkeznek.

 Akkumulátor ereje, töltő és töltés

Az autókat különböző feszültségű akkumulátorok hajtják. Az elektromos játékautó akkumulátorai általában 6 vagy 12 V-osak. A töltési idő 6-10 óra között mozog. Ideális éjszaka tölteni az autókat.

A játékautó normál üzemideje teljes feltöltést követően 1-2 óra.

Az elektromos autó töltője a csomag része.

Az elektromos autó biztonsága és sebessége

Annak érdekében, hogy a szülők nyugodtan élvezhessék az utazást, az elektromos autók számos biztonsági funkcióval rendelkeznek.

  • Biztonsági övek – ellenőrizze a játékautó leírását, hogy van-e benne biztonsági öv. Különösen fontos a kisebb gyermekek számára, akiket könnyen elvonhat valami a környéken, és vezetés közben kiszállásra csábíthatja őket.
  • Távirányító – a játékautók túlnyomó többsége távirányítóval van felszerelve, amely mindig elsőbbséget élvez a játékból való vezetésnél. Így ha a gyerekeknek segítségre van szükségük a játékautó kezelésében, a szülők megnyomhatnak néhány gombot, és megmenthetik a helyzetet. A játékautó vészleállítása a távirányítón szintén praktikus funkció. Ha az ütközés küszöbön áll, az éber szülő megnyomja a vészféket, és a játék azonnal leáll. A távirányító mindig a csomag része.
  • Tanúsítvány – minden elektromos játékautónak rendelkeznie kell speciális CE-tanúsítvánnyal.

Az autók sebessége általában megegyezik az átlagos emberi járás sebességével. Nem kell attól tartanod, hogy a gyerekek nyaktörő sebességgel mennek valahova. Ha nagyobb gyerekeknek keresel elektromos játékautót, válassz egy 6-7 km/h-nál gyorsabb játékautót. Ilyen sportautó például az YSA021A, melynek sebessége akár 15 km/h.

Játékautó felszerelések és tartozékok

Néhány játékautó felszereltsége meglepheti Önt. Egyes modellek zenepanellel rendelkeznek, amelyhez USB csatlakoztatható. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a gyerekek az egész utazás alatt lejátszhatják kedvenc dalaikat. Ha kicsit többet fektet be a játékautóba, olyan modellt kap, amelyen nem csak zene, hanem videó panel is található. Egy mese is kellemesebbé teheti az utazást. Például a Mercedes Benz GLC modellnek van ilyen képernyője.

A felszerelés másik gyöngyszeme a bőrülések. Egyes játékautók soha nem látott kényelmet kínálnak vezetőiknek.

 

Mamido tippje

Ha szeretne valamit extrát az elektromos autóhoz, egy egyedi, saját feliratú rendszámot ajánlunk. Kérésére pontosan a választott modelljének megfelelő rendszámokat készítünk az autó elejére és hátuljára.

Alkatrészek elektromos autókhoz

Ha idővel probléma adódna a játékautóval, lehetőség van több alkatrész megvásárlására is. Például a távirányítót külön is megvásárolható. Egyes típusok cserélhető gumiabroncs burkolatokat kínálnak. Az elektromos autóba új akkumulátorokat is vásárolhat.

Valami különlegeset keresel?

Annak ellenére, hogy a gyerekeknek szánt játékautók szokásos kínálata elég széles, lehet, hogy még nem sikerült választania, és valami még egyedibbet keres. Vannak más babaautó változatok is, amelyek érdekelhetik Önt.

  • Gyerekmotorkerékpárok - Nagyobb gyerekeknek, akiknek nem okoz gondot az egyensúly, rendeljen elektromos motorkerékpárt. Erős megjelenésű, de biztonságosan használható gépek. Előnyük az is, hogy valamivel olcsóbbak.
  • A gyermek quadok a kalandvágyóbb típusoknak valók. Megkövetelik, hogy a gyerekek maguk is tudják vezetni a gépet és még több vezetési élményt ígérnek.
  • Teherautók – ha gyermekét lenyűgözik a nagy autók, válasszon elektromos játékteherautót.
  • Rendőrautók – A kürtök és a gyors cselekvés szerelmeseinek egy elektromos rendőrautó valóra vált álom.