Első Karácsony babával - hogyan élvezzük igazán?

Az első karácsony a babával varázslatos lesz. Visszahozzák otthonába a karácsony varázsát, amelyet gyermekként megélt. Tehát tervezze meg az ünnepi napot, válassza ki a megfelelő ajándékokat a baba számára, és mindenekelőtt élvezze az első karácsonyt. 

Tartalom:

  1. Tervezze meg a karácsonyt a baba időbeosztása szerint, ne a hagyomány szerint
  2. A karácsony családi ünnep, ezért hagyja, hogy segítsen családja 
  3. Karácsonyi ajándékok babáknak
  4. Boldogan és biztonságban
  5. Még a babával töltött karácsony is a béke ünnepe

Amikor idén új tagot üdvözölt a családban, biztosan minden héten van valami új. És egyben új kihívást is jelent. Így lesz ez karácsonykor is. Ne feledje, hogy a kisbabák még nem értik a karácsony fogalmát, így nem kell miattuk stresszelni egy tökéletesen rendezett lakással vagy egy nagy tál krumplisalátával. Leginkább a karácsonyi fények, a susogó csomagolópapír és néhány egyszerű ajándék izgatja őket.

Tervezze a karácsonyt a baba időbeosztása szerint, ne a hagyomány szerint

Semmi sem lenne nagyobb csalódás, mint ha mindent megtervezett, és akkor a baba végigalussza a teljes estét, vagy ami még rosszabb… végigsírja a teljes estét. Ezért az egyéves gyermek karácsonyát az ő rezsimjéhez igazítsa. Ha már fél hatkor szokott lefeküdni, ne ragaszkodjon a hagyományhoz, és készítsen korai vacsorát. Néhány héttel karácsony előtt figyelje meg, hogyan változik gyermeke napi rutinja, és mikor a legéberebb. Próbálja meg erre az időre tervezni az ajándékok kicsomagolását.

Vagy úgy érzi, hogy hármasban még nem fog menni? Nyugodtan hagyd aludni a babát, és élvezd a karácsonyt pároddal. A gyerekek reggel kibonthatják ajándékaikat, és biztosan nem maradnak le semmiről.

A karácsony családi ünnep, ezért hagyja, hogy segítsen a családja

Kérje meg szeretteit, hogy tartsák tiszteletben a rezsimet. A felnőttek könnyebben módosíthatják az időbeosztásukat, ezért ha tágabb családdal ünnepli a karácsonyt, tudassa velük, hogy idén eltérő lehet a vacsoraidő, és kérje a türelmüket. Biztosan megértik, milyen fontos Ön számára ez a karácsony.

Hasonlóképpen ne féljen rokonaitól segítséget kérni. Idén nem biztos, hogy lesz annyi energiája, hogy egész délután 10 féle sütit süssön vagy pontyot panírozzon.  Anyukák és nagynénik minden bizonnyal szívesen elcserélnek egy kis linzert egy ölelésre a kicsivel.

Karácsonyi ajándékok babáknak

A gyerekek csak 3-4 éves korukban kezdik megérteni a karácsony fogalmát. Idén tehát nem kell aggódnia a Mikulásnak írt levelek miatt, vagy a babának szánt konkrét ajándék keresése miatt. Sok kisgyermek ugyanúgy élvezi a csomagolópapírt, mint a benne lévő játékot. Vásároljon azonban minőségi ajándékot a gyerekeknek, elvégre ez az ő napjuk.

A pszichológusok azt tanácsolják a kisgyermekeket, hogy ne halmozzuk el ajándékokkal. Különben a szenteste nagy kihívást jelenthetne számukra. Minden ajándék sok új felfedezésre váró dolgot jelent, és a babákat nem szokta annyi inger érni, mint minket. Ezért válasszon 3-4 ajándékot, és kérje meg rokonait, hogy beszéljék meg Önnel az ajándékokat. Vannak, akik babajátékokat, mások ruhákat vagy egyéb szükségleti cikkeket vásárolhatnak, hogy segítsenek anyai szerepében. Ha valóban több ajándékot szeretne vásárolni, a karácsonyi ünnepek alatt fokozatosan adja át a gyerekeknek.

Azok az ajándékok, amelyek az egy év alatti gyermekeket mindig érdeklik, azok, amelyek hangokat adnak ki. Ha nem akarod, hogy felrobbanjon a fejed a folyton ismétlődő daltól, szerezzen be eredeti csörgőket és fütyülőket. A gyerekek szívesen figyelik a színes tárgyakat is, például körhintákat vagy hintákat a kiságy felett vagy a babakocsiban. Ha azonban luxusajándékokat keres csecsemőknek, egy éves kortól a gyerekek elektromos autóval is utazhatnak. Mivel rendelkezik távirányítóval a szülők számára és biztonsági övvel, minden már ülő gyermek számára alkalmas. Tehát biztosan nem tévedhet vele. További ötleteket a Tippek ajándékozáshoz a kicsiknek című cikkben olvashat.

Boldogan és biztonságban

Ne felejtsen el gondoskodni arról, hogy a lakásban minden biztonságban legyen a karácsonyi ünnepek alatt. Egy kis csúszó-mászó felfedező a karácsonyfát a favágó és a mentő játékává változtathatja.

Ellenőrizze, hogy minden dekoráció kellően magasan van-e elhelyezve, és nincsenek-e apró, leszakítható részek. Hasonlóan rendezze el a fát is. Ha idén az asztalra helyezi, lehet, hogy egy kicsit nyugodtabb lesz, mint amikor szemünk elől tévesztjük.

Még a babával töltött karácsony is a béke ünnepe

Ne felejtse el, hogy a karácsony a jólét ünnepe. És mivel ez az év nem a legbékésebb volt, kényeztesse magát a lehető legtöbb pihenéssel. Ha úgy dönt, hogy idén nem mossa le az ablakait, vagy nem keres fel minden rokont, biztosan nem fog összedőlni a világ. Mindenekelőtt tervezzen egy pihentető karácsonyt, amely békés lesz minden családtag számára.

Az első karácsony a kisbabával, fotózzon sokat, énekeljen és kényeztesse magát, amennyire csak lehetséges.